Länk till förstasidan

Kulturkurs 55+

Upptäck och fördjupa dig i kulturen i Halland! Låt dig inspireras av olika kulturuttryck och få fördjupade kunskaper i Hallands spännande historia. Gruppen samtalar med andra i folkhögskolemiljö.

Ansökningsperiod:
2024-03-01 - 2024-05-15
Ansök så här:
Läs mer under "Så ansöker du"
Utbildningsperiod:
2024-08-26 - 2025-06-05
Utbildningstakt:
25%
Studiestödsnivå:
Gymnasienivå (A2)
Utbildningstyp:
Profilkurs
Kontakt:
Mikael Bruks

Om utbildningen

Vill du följa med på en spännande upptäcktsfärd i den halländska kulturen?

Löftadalens folkhögskola, belägen vid den halländska strandkanten i Åsa, vänder sig nu också till dig som är 55+, bor i närområdet och som aktivt vill söka kunskaper om Hallands rika kultursfär.

Målet är att du ska få nya perspektiv på den halländska kulturens olika uttryck genom att odla det goda samtalet inspirerat av studiebesök, gästföreläsningar och undersökande verksamhet.

fyra personer diskuterar

Utifrån gruppens önskemål studerar vi Hallands historia från forntid till nutid, konst, konsthantverk, filosofi och existentiella frågor samt halländsk skönlitteratur.

Hur går det till?

Gruppen träffas två halvdagar i veckan med fika och rast. Utöver den egna kursen kan deltagarna besöka skolans konsertverksamhet och introduceras i öppen scen/kulturaftnar som hålls på Löftadalen. Vi besöker också skolans särskilda kurser och får en liten inblick i deltagarnas vardag inom bild, keramik, musik, dans och musikal.

Kursmål

Målet är att du skall få nya perspektiv på den halländska kulturens olika uttryck genom att odla det goda samtalet inspirerat av studiebesök, gästföreläsningar och undersökande verksamhet.

Utifrån gruppens önskemål studerar vi Hallands historia från forntid till nutid, konst, konsthantverk, filosofi och livsåskådning med litterära inslag.

Lärare

Läraren Mikael Bruks

Mikael Bruks

Lärare på Allmän kurs och Kulturkurs 55+

Utbildning: Gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk.

Erfarenhet:

Övrigt:

E-post: Mikael.Bruks@regionhalland.se

 

 

 

Viveca Olsson

Lärare på Allmän kurs och Kulturkurs 55+

Utbildning: Legitimerad gymnasielärare i historia och religion, doktor i antikens kultur och samhällsliv, konsthistoria 30 hp, Idé och lärdomshistoria 15 hp.

Erfarenhet: Har arbetat som folkhögskolelärare sedan 2014, som gymnasielärare mellan 2006-2012 och sporadiskt som timlärare vid Göteborgs universitet sedan 2009.

Övrigt:

E-post: Viveca.Olsson@regionhalland.se

Kostnader

All undervisning är avgiftsfri. Kostnader för studiebesök och studieresor tillkommer. Kostnaden är 1 500 kr per år och betalas vid kursstart. Det finns också möjlighet att köpa lunch i skolans restaurang eller vid de olika utflyktsmålen.

Så ansöker du

  1. Klicka på knappen ”Ansök här!” som syns när ansökan är öppen. Du kommer då till Schoolsofts ansökningssida.
  2. Logga in på Schoolsoft. Har du inget konto på Schoolsoft så kan du enkelt skapa ett genom att klicka ”registrera dig här”.
  3. Skicka in din fullständiga ansökan innan sista ansökningsdatum.

Läs mer om hur antagningsprocessen går till i vår studeranderättsliga standard