Länk till förstasidan
hero bild

Om oss

Löftadalens folkhögskola ligger i samhället Åsa i norra Halland. Skolan är vackert belägen på en klippa vid Kattegatt, mitt emellan städerna Kungsbacka i norr och Varberg i söder. Här kan du skaffa dig grundläggande behörighet, komplettera dina gymnasiestudier eller utveckla dina konstnärliga sidor inom bild och konst, keramik, textilt återbruk, dans, musikal, musikproduktion och singer-songwriter. Vi har också utbildningar som riktar sig till nyanlända.

Att studera på folkhögskola

Folkhögskolan erbjuder individuellt anpassade vuxenstudier. Vår pedagogik kännetecknas av aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp. Det är vanligt att arbeta i projekt och utbildningen anpassas efter deltagarnas förkunskaper och erfarenheter. Deltagarna på folkhögskola har stora möjligheter att själva påverka sin utbildning.

Hbtqi-diplomerad verksamhet

Löftadalens folkhögskola är från 2023 en hbtqi-diplomerad verksamhet genom Regioner i samverkan. Det betyder att all personal har utbildats för att få hbtqi-kompetens.

Kursutbud

På Allmän kurs får deltagarna möjlighet till utbildning motsvarande grundskola eller gymnasium, vilket även ger behörighet till högskolestudier. På Löftadalens folkhögskola finns ett flertal estetiska utbildningar som är förberedande inför vidare studier eller yrkesliv. Här kan du utveckla dina konstnärliga sidor inom bild och konst, keramik, textilt återbruk, dans, musikal, musikproduktion och singer-songwriter.

Även sommartid bedrivs det kursverksamhet på Löftadalens folkhögskola, både i egen regi och av externa arrangörer.

Badhotellet som blev folkhögskola

Skolan har sedan den byggdes på 1930-talet verkat både som badhotell och även som barnkoloni för Gällivare kommun. Sedan 1950-talet har det bedrivits folkhögskoleundervisning i lokalerna som under tidens gång genomgått flera förändringar och tillbyggnader, till den skola vi har idag. 1957 tog Landstinget Halland över driften av skolan och gav den namnet Löftadalen, och sedan 2003 drivs den av Region Halland.

Om Åsa

Åsa är en tätort i Kungsbacka kommun, ca 45 km söder om Göteborg och är en populär bad- och semesterort. Skolan ligger belägen bredvid den mycket välbesökta sandstranden Åsa havsbad.

På orten finns livsmedelsbutik, bageri, bensinstation med bilverkstad, restauranger, vårdcentral och några specialbutiker.

Hitta hit

Löftadalens folkhögskola ligger beläget i Åsa på västkusten, cirka 45 km söder om Göteborg. Hit tar du dig enkelt med både buss och tåg. För aktuella tidtabeller se hallandstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller vasttrafik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Närmsta busshållplats heter ”Åsa idrottsplats” och ligger endast ett par minuters promenad bort, och kommer du med tåget går det anslutningsbussar till och från Åsa station, som ligger cirka 3 km från skolan.

Väljer du att ta dig hit med egen bil finns det gott om parkeringsmöjligheter på skolområdet.

Har du elbil kan det vara bra att känna till att vi för närvarande inte har tillgång till någon laddstolpe.