Länk till förstasidan

Om utbildningen

Vi fokuserar på textil och återbruk för att utforska och utforska vad materialet kan göra inom konst, konsthantverk och design. Målet med utbildningen är att hjälpa dig utveckla din kreativitet och uttrycka dig med textila material. Genom en lustfylld inställning till ämnet ger utbildningen dig verktyg och metoder för att förverkliga dina tankar och idéer i både två- och tredimensionell form.

Du kommer att få både teoretisk och praktisk kunskap om hantverket, olika material och tekniker. Kursen ger dig en bred överblick över textilkonst och design, så du kan välja vilket område du vill fokusera på. Uppgifterna är utformade så att du kan tolka dem utifrån ditt eget intresse.

Vi jobbar med textil och andra material i en blandning. Genom att ha ett experimentellt förhållningssätt får du prova på tekniker som textiltryck, tovning, broderi, vävning, färgning, virkning och mer på ett annorlunda sätt än det "traditionella".

en bild

Kursbeskrivning

Denna ettåriga deltidsutbildning syftar till att utrusta dig med verktyg och metoder för att utveckla din konstnärliga förmåga och främja din självständiga skapande process baserad på dina egna idéer. Utbildningen omfattar en bredd av grundläggande textila tekniker såsom textiltryck, broderi, vävning, färgning och ulltovning. Dessutom inkluderas en del färg- och formstudier för att rusta dig med kunskap om att gestalta dina idéer.

Vår utbildning är inte bara inriktad på att lära ut de grundläggande färdigheterna, utan den främjar också ett öppet och experimentellt förhållningssätt som uppmuntrar dig att utforska och utmana dina egna gränser för att hitta nya lösningar och uttryck. Återanvändning av material betraktas som en kreativ resurs som genererar möjligheter och utmaningar som vi aktivt omfamnar.

Utbildningen är uppbyggd kring projektperioder som varar i 2-4 veckor. Under varje projektperiod får du möjlighet att arbeta med uppgifter och teman som hjälper dig att utveckla och utforska dina idéer. Varje projektperiod inkluderar skissarbete, fördjupning i tekniker och material samt träning i gestaltning. Genom regelbundna redovisningar och individuell handledning får du värdefull feedback från dina lärare och medstuderande. Detta kommer att stärka din förståelse för din egen och andras arbetsprocesser och bredda din syn på konst och design.

Länkar