Länk till förstasidan

Deltagares röster

Vi ställde en fråga till några av våra deltagare:

–Hur är det att gå utbildningen?

Det bästa med distansundervisning är att jag kan bo på olika platser och ändå kunna studera! Det är utmanande och spännande uppgifter och jag har vuxit och utvecklats så mycket, både som människa och kreatör/konstnär. Det är berikande att få dela sina arbeten med klasskamrater och handledare via datorn och det är inspirerande och roligt att få träffas på våra närträffar. Folkhögskola är toppen!

Distansutbildningen på Löfta är toppen för den som vill lära och växa inom textila områden. Inga hinder trots att man kanske bor långt ifrån och eventuellt har ett ”vanligt” jobb vid sidan av. För mig funkar det utmärkt och ger mig den energi jag eftersträvar. Vi läser i projekt. Vi är väldigt fria inom ämnet vilket är otroligt inspirerande. Vi delar med oss både skriftligt och via teams-möten. Pandemin har satt käppar i hjulet för de närträffar som annars är så roliga, inspirerande och lärorika. Men med gemensamma intressen knyter vi ändå våra band. Rekommenderar varmt!

/Ann Marie

Det bästa med distansundervisning för mig är att det är möjligt för mig att gå denna kursen. Jag bor och arbetar på annan ort, och kan samtidigt arbeta med mina olika kursuppgifter på hemmaplan. Med datorns hjälp delar vi med oss löpande av våra enskilda arbeten och så träffas vi ju ibland över Teams. Ser fram emot att vi skall träffas i maj och IRL arbeta och experimentera tillsammans.

Det är mycket som är det bästa med Löftadalens distansutbildning Textilt Återbruk:

Det bästa är gruppen man är del av:

  • Kurskamraterna som ger massor av energi, inspiration och glada tillrop.
  • Handledaren som är en stor inspirationskälla både vid träffarna och handledningarna och som ger tips och råd för allt man kan behöva på en distansutbildning såsom tips på inspirerande konstnärer, visar egna alster, ger kunskap och vinklingar och goa skratt.

Det bästa är också de roliga uppgifterna vi får. Vi har väldigt stor frihet i att tolka uppgiften och har möjlighet att förlägga arbetet på den tid som passar oss. Friheten gör att man vågar testa sina gränser och det ger ett roligt utbyte med kurskamraterna när vi delar med oss till varandra. Det är verkligen utvecklande att gå denna utbildning.

Det bästa är dessutom att det går att delta i en utbildning trots att man inte bor i närheten av skolan eller som nu under pandemin inte kan vara med på närträffarna. Det blir ändå gemenskap och glädje i att skapa tillsammans med andra.

/Pia Eriksson

Det bästa med att läsa på distans är att man kan fortsätta jobba, samtidigt som man har möjlighet att lära sig nya saker. Tycker om att det var på 50%, då fick jag som nybörjare inom området känna mig fram. Jätteroligt att träffa kurskamrater över hela landet. Det fungerar bra att träffas, bli handledd och lämna in arbeten digitalt. Våra närträffar är såklart grädden på moset. Kan varmt rekommendera textil återbruk på distans.

Det bästa med distans är att jag har tillgång till allt mitt material, att själv kunna planera när jag vill arbeta. Att ha möjlighet till att vara elev fast jag bor långt från skolan och få träffa spännande människor från hela landet. Det fungerar fint med datorn både att träffas i gruppen, handledning och redovisning. Det blir extra roligt med distansträffen att träffas fysiskt och få tillgång till skolans lokaler. Alla bör någon gång i livet få gå på folkhögskola.

/Birthe Mahnfeldt