Länk till förstasidan

Lärare

lärare

Sofia Ekberg

Kursledare och lärare på Singer/songwriterlinjen

Sofia (Fia) frilansar som singer/songwriter och artist i olika sammanhang. Debut EP:n All the Small Details kom 2013 och fullängdsalbumet Bangatan 2021. Den senaste belönades med Manifestpriset för årets visa 2022. Sofia har turnerat med sin musik i Sverige, Danmark, Grönland, Irland, England, USA och Tyskland och är även medlem i trion My Quiet Companion. Hon driver också olika scenprojekt och är just nu aktuell med musikföreställningarna ”Vackrare nu — en bekännelse” samt ”Vi och Taube — en feministisk upptäcktsresa”.

Sofia har en tidigare bakgrund som musikalartist, litteraturvetare samt gymnasielärare i sv/eng. Hon håller kontinuerligt egna kurser och workshoppar och har även varit lärare på Nordiska folkhögskolan, Uddevalla gymnasieskola: Sinclair samt Högskolan för scen och musik.

Sofia undervisar i låtskriveri, kreativ skrivning, sceniskt uttryck, text och marknadsföring och är mentor för Singer/songwriterlinjen.

Utbildning: Göteborgs universitet, Balettakademin Göteborg (musikalartistlinjen), The London Studio Centre (Performing Arts) samt Estill Voice Training (EVT) Level 1 och 2.

E-post: Sofia.Ekberg@regionhalland.se

Webbplats: www.sofiaekberg.com Länk till annan webbplats.

Lyssna på Sofias musik:

Fia Ekberg Bangatan – på Spotify Länk till annan webbplats.

Sofia Ekberg All The Small Details – på Spotify Länk till annan webbplats.

lärare

Anders Augustsson

Lärare på Singer/songwriterlinjen och Artist- och produktionslinjen

Anders Augustsson frilansar som musiker, producent och låtskrivare.

Du kan ha sett eller hört honom i sammanhang som bl.a. Kultiration, Markandeya, Emrik Larsson, Little Dragon, REA och andra shower och även med egna projektet ”AGGE”. Han har tidigare undervisat i musik på bland annat Donnergymnasiet.

Anders undervisar i musikproduktion, gitarr och samspel.

Utbildning: Ljungskile folkhögskola och Högskolan för scen och musik i Göteborg

E-post: Anders.Augustsson@regionhalland.se

lärare

John Lönnmyr

Lärare på Singer/songwriterlinjen och Artist- och produktionslinjen

John Lönnmyr är en frilansande keyboardist och kompositör. Han spelar allt från jazz till metal och har en förkärlek för analoga synthar och Hammondorglar.

John är medlem i bland andra grammisnominerade The Night Flight Orchestra, bluestrion Aunt Nancy och jazzgruppen Thymeshift.

John undervisar i bland annat piano, musikproduktion, teori och samspel.

Utbildning: Ljungskile folkhögskola och Högskolan för scen och musik i Göteborg.

E-post: John.Lonnmyr@regionhalland.se

Lyssna på Johns musik:

John på Spotify Länk till annan webbplats.

lärare

Eva Björkner

Lärare på Singer/songwriterlinjen

Eva Björkner är sångpedagog, sångerska och disputerad PhD i sångröstens akustik och funktion. Hon undervisar i sångteknik, personligt uttryck och samspel.

Hennes sångbakgrund sträcker sig från jazz, visa, musikal och covers till att vara sopransolist i kyrkor.

Utbildning: Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI), Kungliga Tekniska Högskolan KTH, samt Estill Voice Training (EVT) Level 1 och 2, och fristående kurser i Complete Vocal Technique (CVT).

E-post: Eva.Bjorkner@regionhalland.se

Läs om Evas forskning:

Nya rön om skillnaden mellan olika sätt att sjunga Länk till annan webbplats.

Evas doktorsavhandling Länk till annan webbplats.

lärare

Adam Ekholm

Lärare på Musikproducentlinjen, Singer/songwriter och Artist- och produktionslinjen

Erfarenhet: Trumslagare, multiinstrumentalist och musikproducent sedan barnsben. Låtskrivare, gitarrist och drivande kraft i det moderna metalbandet ”Diligent” samt fusion bandet ”Zoo KeeperZ” där mycket fokus ligger på produktionen.

Adam har spelat allt från brasilianskt slagverk till funk, ballad, metal, EDM m.fl. där komponerandet är en lika stor del i intresset. (Stort intresse finns också i film/foto kopplat till sociala media och marknadsföring, där han driver egen youtube-kanal.)

Utbildning: 5 år på Musikhögskolan i Malmö med fördjupning i musikproduktion, komposition och ensemble i trumset. Innan dess en tvåårig musikutbildning på SVF.
Adam har tidigare undervisat i gitarr, bas, trumset, piano, ensemble, musikteori och musikproduktion på gymnasiet, högstadiet och kulturskolan.

E-post: Adam.Ekholm@regionhalland.se

Lyssna på Adams musik:

Adam på spotify Länk till annan webbplats.

Adams band Diligent Länk till annan webbplats.

Harriet Ohlsson

Lärare på Singer/songwriterlinjen

Harriet Ohlsson är frilansmusiker, producent, artist och låtskrivare. Hon har spelat allt från punk, mjuk hårdrock, världsmusik, musik för barn, elektronisk improvisation till egensinnig pop. Hon var med och startade loungemetalbandet Hellsongs och 2010 kom hennes solodebut Arena Rock under namnet Oh, Harry. Harriet komponerar och framför även musik för dans och teater. Hon spelar musikteater för barn och unga med Big Wind - Musik - Dans - Teater.

Hon har tidigare undervisat i musik och komposition bland annat på Högskolan för scen och musik i Göteborg och på olika popkollon runt om i landet.

Harriet undervisar i låtskriveri och sceniskt uttryck.

Utbildning: Nordiska folkhögskolan – Vislinjen, Fridhems folkhögskola – Jazzlinjen och Högskolan för scen och musik/musiker Världsmusik, Göteborgs universitet.

E-post: Harriet.Ohlsson@regionhalland.se

Lyssna på Harriets musik här:

Oh Harry på Spotify Länk till annan webbplats.

Harriet Ohlsson på Spotify Länk till annan webbplats.