Länk till förstasidan

Lärare

Jan Pettersson

Kursledare och lärare på Musikallinjen och lärare på Artist- och produktionslinjen

Undervisar i: Alla sång- och musikämnen.

Utbildning: Sångpedagog med lärarlegitimation, utbildad på Örebro Musikhögskola. Certifierad Master Trainer (EMT) inom Estill Voice Training (EVT).

Övrigt: Undervisar även på Musikhögskolan i Malmö samt erbjuder workshops i EVT som fortbildning eller introduktion för sångare och lärare. Undervisade tidigare på kulturskola i 20 år.

Presenterade Belting på ICVT (International Congress of Voice Teachers) 2017.

E-post: Jan.Pettersson@regionhalland.se

lärare

Gustav Borehed

Lärare på Musikallinjen

Utbildning: Performing Arts School, Göteborg. Professional Tap Training Program, Escola Luthier, Barcelona. Gustav tar regelbundet fortbildning tillsammans med internationella steppdansaren och koreografen Heather Cornell.

Erfarenhet: Skapare av steppdansföreställningen ”All Of Me”, tillsammans med Lisa Alvgrim. Gustav har medverkat i uppsättningar som: ”Pippi Långstrump på de sju haven” på Lerbäcks Teater, ”Crazy For You” på GöteborgsOperan samt ”Moustache, The Rhythm Musical” av Coco Comin på Teatre Apolo i Barcelona.

Gustav har medverkat i två olika uppsättningar på internationell turné med göteborgsbaserade teatern Teater Sesam. Han har även arbetat på Daftö Resort som showartist, skådespelare och trubadur. Han har koreograferat och medregisserat konserten ”Project:Examination” tillsammans med stråkkvartetten MalvaKvartetten.

Övrigt: År 2016 mottog Gustav ”Hjalmar Berglunds Revystipendium”.

E-post: Gustav.Borehed@regionhalland.se

lärare

Marja Sipola Cuss

Lärare på Musikallinjen och Etableringskursen

Undervisar i: Scenisk gestaltning, fysisk teater, röst- och andningsteknik och rörelse.

Utbildning: Teaterpedagog, skådespelerska, regissör. Teaterverkstan, Stanislavskijmetoden, utbildad på École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, Paris. Legimiterad gymnasielärare/estetiska programmet/teater, Malmö Högskola.

Erfarenhet: Skådespelerska 1991 – 1993 vid Teater Albatross, Ätran. Jobbat med Jerzy Grotowskis teaterteknik, medverkade vid ett flertal produktioner. Regisserat ett 20-tal uppsättningar i olika format Teaterlärare 1996–2015 på Peder Skrivares skola, Varberg. Medverkat i ett Internationellt teaterprojekt (Transmission) 2008. Deltog med elever i ett samarbete med Masque Collectif från Paris med franska ungdomar och Teater Halland. Utvecklat och undervisar i samarbete med en leg. psykoterapeut i rollspel på en kurs i samtalsmetodik.

E-post: Marja.Sipola-Cuss@regionhalland.se

lärare

Torbjörn Stenberg

Lärare på Musikallinjen

Undervisar i: Balett, jaxx, yoga, kontaktimprovisation med mera.

Utbildning: The Juilliard School, New York.

Erfarenhet: Arbetade med Ohad Naharin ("Mr Gaga") 1986-1991.

Har turnerat med egna koreografier i ett kvarts sekel, och har arbetat som dansare, skådespelare, musikalartist, koreograf, pedagog, föreläsare i Brasilien, Finland, USA, Danmark, Sibirien, Belgien, Nederländerna, Hong-Kong, Taiwan, Norge, Tjeckoslovakien och Spanien.

Och visste ni… Torbjörn har som musikalartist i Finland blivit jämförd med Jonas Gardell och som koreograf likställd med Mats Ek och Matthew Bourne för sina radikala tolkningar av svanar.

E-post: Torbjorn.Stenberg@regionhalland.se