Länk till förstasidan

Om utbildningen

Välkomna till en veckas undersökande arbete i danskonstens tecken vid havet. Vi vänder oss främst till dig som vill få loss din kreativitet, ge din själ andrum, lyxen av egentid, inspiration och näring inför återgången till höstens arbete. Du som vill ägna en vecka åt att sjunka in i rörelse, möta andra genom rörelse, prata rörelse och göra dans och en chans att pröva ditt arbete i möte med en mindre publik.

Vi börjar varje dag med kroppens välbefinnande — ca en timmes andningsövningar och yogapass. Vi fortsätter resten av förmiddagen med kontaktimprovisation. Tanken för veckan är att mötet med dig själv, mötet med din kropp, mötet med det rumsliga och mötet med den andre. De taktila erfarenheterna av denna uppsjö av kontaktytor förändrar och frigör hjärnans funktionella konnektivitet och arbetet strävar efter att varje minutiös del av rörelsearbetet känns och erfars av medvetandet utan blockerande värdering.

Eftermiddagen ägnas till danskompositionsmetoder från 1960- och 1970-talet, och studion är sedan tillgänglig för eget arbete.

Framåt kväll/skymning avslutas varje dag med en "sharing", ett mindre uppträdande för varandra och andra deltagare på Löftadalens sommarkurser.

 

Viss förkunskap i rörelsearbete är önskvärd.