Länk till förstasidan

Lärare

lärare

Linda Gyllensten

Kursledare och lärare på Etableringskursen

Min lärargärning och mitt engagemang drivs av mötet med deltagare och att tillsammans med gruppen hitta vägar in i svenska språket och erövra egenmakt.

Jag tror på kommunikation i autentiska situationer och lärande i naturen, på en arbetsplats eller i klassrummet. Jag har undervisat deltagare från hela världen i drygt tjugo år och har fyra års universitetsstudier i bland annat spanska, svenska som andraspråk och internationella relationer. Jag har dessutom en YH-examen som EU-projektsamordnare i bagaget. Inom kort är jag färdigutbildad folkhögskollärare.

En skumpande bussresa genom Bolivia, ett bröllop i Luang Prabang eller en solstol i Cala Murada, salta bad i Kattegatt och Medelhavet, spanska och språk, dans, dans, dans och långa vandringar i naturen ger mig kraft och energi.

Mina bästa erfarenheter har jag fått genom att bo och arbeta i ett annat land under sju år, genom mina tre barn, och i alla berikande möten med kursdeltagare från olika kulturer. Jag tror på att vi lär oss bäst med och av varandra i en kreativ lärmiljö. Folkhögskolan är en fantastisk mötesplats för bildning och utveckling som vi levandegör tillsammans.

E-post: linda.gyllensten@regionhalland.se

lärare

Marie Hallberg

Lärare på Etableringskursen

E-post: marie.g.hallberg@regionhalland.se

lärare

Linda Leis

Lärare på Etableringskursen och Allmän kurs

Utbildning: Examen i lingvistik och studier i svenska som andraspråk, Göteborgs universitet

Erfarenhet: Lärare i svenska som andraspråk och musik på Katrinebergs folkhögskola. Innan jag bytte till läraryrket arbetade jag i översättningsbranschen som översättare och projektledare.

Övrigt: Sjunger jazz, njuter av stillheten i naturen och älskar en riktigt bra dansföreställning

E-post: linda.leis@regionhalland.se

lärare

Marja Sipola Cuss

Lärare på Musikallinjen och Etableringskursen

Undervisar i: Scenisk gestaltning, fysisk teater, röst- och andningsteknik och rörelse.

Utbildning: Teaterpedagog, skådespelerska, regissör. Teaterverkstan, Stanislavskijmetoden, utbildad på École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, Paris. Legitimerad gymnasielärare/estetiska programmet/teater, Malmö Högskola.

Erfarenhet: Skådespelerska 1991 – 1993 vid Teater Albatross, Ätran. Jobbat med Jerzy Grotowskis teaterteknik, medverkade vid ett flertal produktioner. Regisserat ett 20-tal uppsättningar i olika format Teaterlärare 1996–2015 på Peder Skrivares skola, Varberg. Medverkat i ett Internationellt teaterprojekt (Transmission) 2008. Deltog med elever i ett samarbete med Masque Collectif från Paris med franska ungdomar och Teater Halland. Utvecklat och undervisar i samarbete med en leg. psykoterapeut i rollspel på en kurs i samtalsmetodik.

E-post: marja.sipola-cuss@regionhalland.se