Länk till förstasidan

Om utbildningen

Teoretiska genomgångar varvas med praktiskt arbete. Dina tidigare erfarenheter byggs på utifrån gruppens intresse och behov. Genom att tillsammans med andra undersöka olika teman och tekniker får du en möjlighet att både lära dig grunder och bygga på din kunskap i teckning, måleri och form. Vi går bland annat igenom perspektiv, människans proportioner, färglära, materiallära och bildkomposition för att sedan avsluta med en utställning under våren.

måleri prylar

I bildateljén har du din egen arbetsplats och har tillträde till den de flesta kvällar och helger. Läs mer om innehållet i kursen på kursplanssidan.

Inspiration

Löftadalen ligger perfekt på västkusten mellan Göteborg och Halmstad. Vi hämtar inspiration från konstmuseer, gallerier, konstnärer och annan kultur vi har i närheten.

Vi gör kortare och längre resor under året, exempelvis för att upptäcka konstens många uttryck på Västkusten.

Gemensamma aktiviteter

Utöver kursens ordinarie schema arrangerar hela skolan gemensamma aktiviteter som friluftsdagar, temadagar, teaterbesök och föreläsningar. De flesta av dessa är obligatoriska och ger dig möjlighet att lära dig av och tillsammans med deltagarna på skolans andra linjer.

Länkar