Länk till förstasidan

Lärare

lärare

Brita Wanngård

Kursledare och lärare på Bild- och konstlinjen

Utbildning: Min konstutbildning har jag från Ölands folkhögskola och Bildlärarlinjen på Konstfack i Stockholm. Jag har gått Grafisk form och illustration på Forsbergs Skola och utbildningen Interaktiva medier på Ljud&Bildskolan i Varberg innan den blev gymnasium. Utöver det är jag utbildad mindfulnessinstruktör och lärare i Vedic Art.

Erfarenheter: Jag har undervisat vuxna och barn i vanlig skola och cirkelverksamhet. Dessutom har jag även coachat arbetslösa på Lernia samt designat och illustrerat till webbsidor. Jag har deltagit i utställningen ”Katter” på Galleri Flamingo i Falkenberg 1999.

E-post: Brita.Wanngard@regionhalland.se

lärare

Peter Davidsson

Lärare på Bild- och konstlinjen

Peter arbetar bild & konstlinjen. Tidigare arbetade han som lärare i måleri och skulptur på olika studieförbund. Verksam som konstnär samt producent/musiker. Han har studerat konst men även musik i Sverige, USA, Nepal och Indien. Han har ett stort intresse för måleri, skulptur samt elektronisk musik. I övrigt tycker Peter om språk, kultur och film.

E-post: Peter.Davidsson@regionhalland.se

lärare

Katrin Lindgren

Kursledare och lärare på Textila återbruk och lärare på Bild- och konstlinjen

Utbildning: Magisterexamen i Textil konst på HDK Göteborg, Bild o Textil Form Ölands Folkhögskola. Läser för närvarande till Folkhögskolelärare på LIU, vid sidan av arbetet på skolan

Erfarenhet: Katrin har designat och målat dekorer till bland annat Musikens Hus i Göteborg och till en hel del fester och rave under det tidiga 90-talet. Hon har även arbetat på ett Aktivitetscenter för personer med förvärvade hjärnskador och i närmare 10 år på daglig verksamhet för personer med medfödda hjärnskador, då inom keramik och textil.

Katrin älskar att experimentera i det egna konstnärliga arbetet.

– I det oväntade föds ny kunskap!

E-post: Katrin.Lindgren@regionhalland.se

lärare

Teresa Bortoluzzi

Lärare på Textila återbruk och Bild- och konstlinjen

Utbildning: Förberedande konstnärliga och textilhantverksutbildningar. Textil konst på HDK, Masterexamen.

E-post: Teresa.Bortoluzzi@regionhalland.se