Kulturkurs 55+

Upptäck och fördjupa dig i kulturen i Halland! Låt dig inspireras av olika kulturuttryck och få fördjupade kunskaper i Hallands spännande historia. Gruppen samtalar med andra i folkhögskolemiljö.

Ansökningsperiod
2023-03-01 - 2023-05-15
Ansök så här
Läs mer under "Så söker du"
Utbildningsperiod
2023-08-28 - 2024-06-05
Utbildningstakt
25%
Plats
Löftadalens folkhögskola
Kontaktperson
Mikael Bruks

Om kursen

Ingrid med deltagare

Vill du följa med på en spännande upptäcktsfärd i den halländska kulturen?

Löftadalens folkhögskola, belägen vid den halländska strandkanten i Åsa, vänder sig nu också till dig som är 55+, bor i närområdet och som aktivt vill söka kunskaper om Hallands rika kultursfär.

Målet är att du ska få nya perspektiv på den halländska kulturens olika uttryck genom att odla det goda samtalet inspirerat av studiebesök, gästföreläsningar och undersökande verksamhet.

Utifrån gruppens önskemål studerar vi Hallands historia från forntid till nutid, konst, konsthantverk, filosofi och existentiella frågor samt halländsk skönlitteratur.

Hur går det till?

Gruppen träffas två halvdagar i veckan med fika och rast. Utöver den egna kursen kan deltagarna besöka skolans konsertverksamhet och introduceras i öppen scen/kulturaftnar som hålls på Löftadalen. Vi besöker också skolans särskilda kurser och får en liten inblick i deltagarnas vardag inom bild, keramik, musik, dans och musikal.

Mål

Målet är att Du skall få nya perspektiv på den halländska kulturens olika uttryck genom att odla det goda samtalet inspirerat av studiebesök, gästföreläsningar och undersökande verksamhet.

Utifrån gruppens önskemål studerar vi Hallands historia från forntid till nutid, konst, konsthantverk, filosofi och livsåskådning med litterära inslag.

Ingrid Hammond Sördal

Lärare på Kulturkurs 55+

Utbildning: Gymnasielärare i engelska och svenska, tillägg i svenska som andraspråk och  idé och lärdomshistoria.

Erfarenhet: Ingrid har utbildat på ungdomsgymnasiet i 12 år, sedan undervisat i och utvecklat kurser på komvux samt tjänstgjort som lärare i engelska inom fordonsindustrin (Volvo). Därtill har Ingrid varit lärare  i engelska i England.

Inom SVA har Ingrid tjänat deltagare på alla nivåer från SFI till SVA3.

E-post: Ingrid.Hammond-Sordal@regionhalland.se

Kostnader

Kostnader för studiebesök och en eventuell längre studieresa tillkommer. Kostnaden beräknas till 1 000kr/år. Det finns också möjlighet att köpa lunch eller middag i skolans restaurang.

  1. Klicka på knappen ”Ansök här!” som syns när ansökan är öppen. Du kommer då till Schoolsofts ansökningssida.
  2. Logga in på Schoolsoft. Har du inget konto på Schoolsoft så kan du enkelt skapa ett genom att klicka ”registrera dig här”.
  3. Skicka in din fullständiga ansökan innan sista ansökningsdatum.