Direkt till innehållet

Familjekurs – Skrivglädje på västkusten vid havet

För hela familjen! Du får upptäcka skrivandets glädje och kraft, hitta språkets verktyg för att starta ditt berättande i skrift och samtidigt njuta av den vackra kustmiljön vid Löftadalens folkhögskola. Det krävs inga förkunskaper och alla kan vara med!

Ansökningsperiod
2020-12-21 - 2021-04-30
Utbildningsperiod
2021-07-26 - 2021-07-31
Plats
Löftadalens folkhögskola
Kontaktperson
Pernilla Jansson
E-post
loftakonferens@regionhalland.se

Kursens tema är skrivglädje och här får alla, oavsett ålder, möjlighet att uttrycka sig genom bokstävernas magi.

  • Upptäck skrivandets glädje och kraft.
  • Lek med språket och använd fantasin.
  • Skapa spännande berättelser och möt nya människor och världar.

Kursen passar för familjer, ensamstående, singlar, far- och morföräldrar med eller utan barn eller barnbarn. På dagarna kan du kan prova på olika kursmoment – och samtidigt njuta av vår havskustmiljö. Vissa moment är för alla, vissa är anpassade efter ålder.

Det finns även utrymme för egentid, då du kan passa på att utnyttja vårt fantastiska läge vid havet samt vår närhet till storstaden och andra välkända attraktioner.

På dagtid finns det möjlighet till barnvakt, som fyller barnens tid med innehåll. På kvällarna ges tillfälle till samtal i grupp om livet och utbyte av erfarenheter om så önskas.

Kursen inleds med incheckning måndag eftermiddag. Denna dag ägnas åt att lära känna byggnaderna, omgivningarna och varandra. Under veckan finns det många kursmoment att välja mellan. Kursen avslutas under lördagen vid lunchtid så att alla får tid att resa hem.

Stipendier

På familjekurserna finns möjlighet att söka stipendier, det vill säga en möjlighet att söka ekonomiskt stöd för kursen. Ange i skolans ansökningsformulär om du söker stipendieplats, skriv en kort motivering samt lämna namn och telefon på en referens som vi kan kontakta (en referens kan inte vara släkt eller vänner – vi ser gärna att det är en myndighetsperson exempelvis din läkare, handläggare, kurator, präst/diakon/imam med mera).

Ansökan

Minimiålder är 18 år på folkhögskola om man inte har sin vårdnadshavare med. Alla över 13 år behöver göra en egen ansökan via den digitala ansökan i länken nedan

På denna kurs kan du också ansöka för barn/ungdomar under 13 år. Ansökan för barn under 13 fylls i din egen ansökan, som vårdnadshavare/anhörig.

Kostnad

  • Kost och logi för 2 vuxna: 6500 kr
  • Kost och logi för 1 vuxen: 3300 kr
  • Kost och logi för barn 0-2 år: Gratis