Familjekurs - Konst på västkusten vid havet

En kurs för familjer, mor- och farföräldrar med eller utan barn eller barnbarn, ensamstående och singlar. Du får prova på bild och textil och samtidigt njuta av vår vackra havsmiljö.

Sök här!
Ansökningsperiod
2021-12-20 - 2022-04-30
Utbildningsperiod
2022-06-27 - 2022-07-02
Kurstid
Mån-Lör
Plats
Löftadalens folkhögskola
Kontaktperson
Pernilla Warberg

skissar på klippa

Kursens tema är konst och det kan innebära allt inom ämnena bild och textil såsom teckna, måla, skulptur, textila tekniker och återbruk.
Det finns tid till egen tid. Du kan passa på och utnyttja vårt fantastiska läge vid havet samt vår närhet till storstaden och andra välkända attraktioner.


På dagtid finns det möjlighet till barnvakt, som fyller barnens tid med innehåll. På kvällarna finns möjlighet till samtal i grupp om livet och utbyte av erfarenheter.

Kursen inleds med incheckning måndag eftermiddag. Dagen ägnas åt att lära känna byggnader, omgivningarna och varandra. Under veckan finns det många kursmoment att välja mellan. Kursen avslutas under lördagen vid lunchtid så att alla får tid att resa hem.

Hitta till oss

Hur funkar det?

Familjekurserna är något vi är extra stolta över här på Löftadalen! Här får du tillsammans med dina barn eller kanske barnbarn tid att umgås och knyta era band ännu starkare i vår fantastiska miljö. Faktum är att det drivits kolloverksamhet här på Löftadalen sedan 60-talet, det tycker vi är fantastiskt. Men att erbjuda er som familj att tillsammans kunna umgås och lära er något nytt ger det ytterligare en dimension, dit du vill komma tillbaka år efter år.

Dagen delas upp i två delar, den ena innebär att du som vuxen har chans att fördjupa dig i en inspirerande miljö tillsammans med lärare och andra vuxna, barnen fyller då sin tid med aktiviteter tillsammans våra ungdomsledare. På dagen är ni lediga och kan hitta på lite vad ni vill, bad är ju en trevlig aktivitet om vädret tillåter! På eftermiddagen är det dags för aktiviteter igen, nu är det tillsammans med era små. Här finns möjligheter att skapa och ta del av ditt eller dina barns naturligt kreativa förmågor.

Kursen inleds med incheckning måndag eftermiddag. Dagen ägnas åt att lära känna varandra och vår fina omgivning. Under veckan finns det många kursmoment att välja mellan. Kursen avslutas under lördagen förmiddag så att alla får tid att resa hem.

Ansökan

 • Du behöver ha fyllt 18 år för att anmäla dig till oss utan vårdnadshavare.
 • Har du barn med dig som är 13 år eller äldre så behöver de göra en egen ansökan via det digitala formuläret.
 • Ansökan för barn under 13 år fylls i tillsammans med din egen ansökan, som vårdnadshavare/anhörig.

Kostnad

 • Kost och logi för 2 vuxna: 6500 kr
 • Kost och logi för 1 vuxen: 3300 kr
 • Kost och logi för barn 0-2 år: Gratis
 • Barn 3-11 år: 1150 kr
 • Barn 12 år och uppåt: 1350 kr

Avbokningsregler

Ansökan till denna kurs är bindande. Om du behöver boka av kursplatsen gäller följande:

 • Avbokning senare än 20 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften.
 • Avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras 30% av kursavgiften.
 • Om du har läkarintyg på att du inte kan genomföra kursen tar vi inte ut någon avgift.
 • Om kursen måste ställas in på grund av för få anmälda hör vi av oss så fort vi vet, dock senast 30 dagar före kursstart.