Direkt till innehållet

Familjekurs - Konst på västkusten vid havet

En kurs för familjer, mor- och farföräldrar med eller utan barn eller barnbarn, ensamstående och singlar. Du får prova på bild och textil och samtidigt njuta av vår vackra havsmiljö.

Ansökningsperiod
2020-12-21 - 2021-04-30
Utbildningsperiod
2021-08-09 - 2021-08-14
Plats
Löftadalens folkhögskola
Kontaktperson
Pernilla Jansson
E-post
pernilla.m.jansson@regionhalland.se

Kursens tema är konst och det kan innebära allt inom ämnena bild och textil såsom teckna, måla, skulptur, textila tekniker och återbruk.

Det finns tid till egen tid. Du kan passa på och utnyttja vårt fantastiska läge vid havet samt vår närhet till storstaden och andra välkända attraktioner.

På dagtid finns det möjlighet till barnvakt, som fyller barnens tid med innehåll. På kvällarna finns möjlighet till samtal i grupp om livet och utbyte av erfarenheter.

Kursen inleds med incheckning måndag eftermiddag. Dagen ägnas åt att lära känna byggnader och omgivningarna och varandra. Under veckan finns det många kursmoment att välja mellan. Kursen avslutas under lördagen vid lunchtid så att alla får tid att resa hem.

Stipendier

På familjekurserna finns möjlighet att söka stipendier, det vill säga en möjlighet att söka ekonomiskt stöd för kursen.

Ange i ansökningsformuläret om du söker stipendieplats, skriv en kort motivering samt lämna namn och telefon på en referens som vi kan kontakta (en referens kan inte vara släkt eller vänner – vi ser gärna att det är en myndighetsperson exempelvis din läkare, handläggare, kurator, präst/diakon/imam med mera).

Ansökan

Minimiålder är 18 år på folkhögskola om man inte har sin vårdnadshavare med.

Alla över 13 år behöver göra en egen ansökan via den digitala ansökan i länken nedan. På denna kurs kan du också ansöka för barn/ungdomar under 13 år. Ansökan för barn under 13 fylls i din egen ansökan, som vårdnadshavare/anhörig.

Kostnad

  • Kost och logi för 2 vuxna: 6500 kr
  • Kost och logi för 1 vuxen: 3300 kr
  • Kost och logi för barn 0-2 år: Gratis