Direkt till innehållet

Akvarell för nyfikna

Fem dagars kurs kring akvarellfärgens tekniker och material, där kravlösheten och nyfikenheten står i centrum. Passar dig som är nybörjare, men även mer vana.

Ansökningsperiod
2020-12-21 - 2021-04-30
Utbildningsperiod
2021-06-28 - 2021-07-02
Plats
Löftadalens folkhögskola
Kontaktperson
Brita Wanngård
E-post
brita.wanngard@regionhalland.se

Du får pröva ett kravlöst måleri med mycket lekfullhet. Vi använder intuitiva tekniker för att snabbt komma igång och blandar detta med olika akvarelltekniker, färglära och komposition för att bygga på. Du behöver inte kunna något för att vara med, det räcker med nyfikenhet och öppenhet.

Planering

  • måndag 28/6 – Material och grundtekniker
  • tisdag 29/6 – Grundtekniker och stilleben
  • onsdag 30/6 – Landskapet omkring oss
  • torsdag 1/7 – Människor – hur gör man det?
  • fredag 2/7 – Akvarell – utveckling…

Material att ta med

Du behöver ta med dig en liten natursvamp och hushållspapper/tygbitar för att kunna torka bort överflöd från papperet, hårtork om du vill torka bilderna snabbare och palett för färgblandning om du inte har en låda med lock som går att blanda i. En liten sprayflaska; typ atomizer för att väta färger och papper med är bra att ha.

Pappersklämmor att fästa papper med och även så små burkar med lock för vatten när vi går ut. Skissblock/ritblock och pennor att skissa med kan du inte vara utan. Kom ihåg rit- eller skisspapper eller en lite skissbok att teckna i.

Du får en mer detaljerad materiallista med ditt antagningsbrev.

Ta gärna med solhatt, sittunderlag och badkläder, glöm inte badlakan!

Ledare

Lärare på kursen är Brita Wanngård som även undervisar på skolans Bild- och konstlinje. Brita är utbildad på Konstfack och har arbetat på Löftadalens folkhögskola sedan 2009.

Brita har både ställt ut och illustrerat, men är mer inriktad på att använda bildskapande som ett sätt att slappna av och bli kreativ. Om du vill få en bättre uppfattning om vem Brita är och vad hon gör kan du läsa mer på hennes webbsida.

Britas webbsida