Om skolan

Vad du än drömmer om vill vi att du ska utvecklas i en skapande, demokratisk och internationell miljö. Med drygt tvåhundra deltagare utgår vi från dina förutsättningar.

Precis vid havet, nära till Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar. Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier. Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musikproduktion, Singer/Songwriter, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

Närheten till havet skapar en unik miljö. Det som tidigare var Västkustens största dansrotunda och restaurang, är idag moderna konferens- och utbildningslokaler med en vidunderlig utsikt. Vid horisonten ser du Nidingens fyr. Nedanför vår skola ligger Norra Hallands populäraste havsbad, Vita sand. Här möts det bästa av Bohuslän och Halland; vita sandstränder och kala klipphällar. Landsbygd? Javisst, men på en timme med buss eller tåg är du i Göteborgs centrum (40 km). Närmare ändå finns Kungsbacka i norr, (18 km), och söderut turiststaden Varberg, (35 km). Bra cykelvägar och kollektivtrafik åt båda hållen.

Vår skola ligger på en klippa precis vid havet. Strax bredvid finner du en av samhällets alla sandstränder. Här i Åsa möts nämligen Hallands sandstränder och Bohusläns klippor och du kan själv välja vad du föredrar.