Länk till förstasidan

Starta ditt nästa kapitel: Ansök till Allmän kurs

Nu går det att ansöka till Allmän kurs som startar den 8 januari 2024. På allmän kurs kan du läsa in behörighet som motsvarar grundskola eller gymnasiet.

Tre personer på stranden.

Allmän kurs är skräddarsydd för dig som strävar efter att läsa in grundskola och/eller gymnasiet. Hos oss får du inte bara möjligheten att bygga upp dina grundläggande behörigheter för högre studier, utan också göra det i en kreativ och inspirerande miljö tillsammans med fantastiska människor som delar dina mål.

Allmän kurs finns i tre varianter

  • Din väg vidare – som vänder sig till dig som vill läsa in grundskola och/eller gymnasiet.
  • Svenska som andraspråk – som vänder sig till dig som vill utvecklas i svenska språket samtidigt som du läser in behörigheter för högre studier.
  • Fjärr – som vänder sig till dig som vill studera hemifrån och läsa in grundskola och/eller gymnasiet på distans.

Vi erbjuder

  • På Allmän kurs anpassar vi studierna utifrån dina intressen, behov och förutsättningar och du får hitta din studietakt.
  • Vi skapar en individuell studieplan baserad på din tidigare studiebakgrund och dina personliga mål.
  • Vi har gemensamma temadagar, workshops, konserter och studiebesök. Här får du möjlighet att utforska och utveckla dina intressen utanför klassrummet.
  • Våra engagerade lärare finns här för att vägleda och stödja dig genom hela din studietid.

Löftadalens folkhögskola är känt för sin öppna och inkluderande miljö. Här träffar du människor från olika bakgrunder och åldrar, redo att välkomna dig in i gemenskapen.

Ansök nu

Ansök redan idag för att säkra din plats på Löftadalens folkhögskola. Ta chansen att forma din framtid, läsa in behörighet och uppleva en lärande miljö fylld med möjligheter och gemenskap!