Berättelser

Nu har vi hbtqi-kompetens

Publicerad:

Löftadalens folkhögskola är från 2023 en hbtqi-diplomerad verksamhet genom Regioner i samverkan. Det betyder att all personal har utbildats för att få hbtqi-kompetens.

Välkommen på Öppet hus!

Publicerad:

Äntligen kan vi öppna våra dörrar och bjuda in dig på Öppet hus! En dag där du får besöka skolan, se våra lokaler och träffa nuvarande deltagare och personal! Välkommen lördagen den 22 april kl. 11-15!

Jag var som tonåring inte tillräckligt mogen

Publicerad:

Att gå på Löftadalen kan vara allt möjligt! Kul, givande, slitsamt, upplyftande utvecklande och mycket, mycket mer! Här får Maria Ek, som gått Allmän kurs berätta mer om hennes upplevelse från skolan!

Se filmen och känn gemenskapen!

Publicerad:

Löftadalens folkhögskola erbjuder en bredd av utbildningar där alla har en hel del gemensamt! Se nya filmen från vår fina skola, känn in och kom ihåg att det inte dröjer innan ansökan öppnar för nästa års kurser!

Bild och Keramik ställer ut!

Publicerad:

"Egentligen skulle vi ha velat bjuda er alla att besöka utställningen och på plats se verken, som grott och blomstrat under tiden i skolan, men tyvärr kan vi inte ta emot besökare i år. Därför hoppas vi att ni följer livesändningen, där ni kan både se de verk som vuxit...

Har du blivit antagen?

Publicerad:

Vill du vara säker på att din ansökan kommit in eller kanske vill du veta om du redan blivit antagen? På "Mina sidor" kan du enkelt hålla dig uppdaterad under ansökningsperioden.

Välkommen på digitalt Öppet hus!

Publicerad:

Äntligen är vi här! Dagen då vi får äran att visa upp vår vackra och härliga skola! Du får chans att lära känna oss och våran fina skola på ett helt nytt sätt! Givetvis på tryggt avstånd!

Sök till SMF och Allmän kurs!

Publicerad:

Än har du möjlighet att få plats på någon av våra Allmänna kurser! Men se till att sök nu, snart kanske det är för sent! Antagning till SMF sker dessutom löpande, prata med din kontakt på arbetsförmedlingen för mer information!

Fira Lucia med oss!

Publicerad:

Välkommen till årets vackra Luciafirande! Som sig bör så har vi gjort det vi kan för att göra firandet fint, stämningsfullt men samtidigt så tryggt som möjligt, givetvis utan publik på plats.

Keramikbränning vid vedugnen

Publicerad:

Decembermys vid vår alldeles egna vedugn! Här brukar Keramiklinjen varje termin bränna ett antal olika skulpturer, muggar och annat fint. Metoden är speciell och det krävs noggranna beräkningar och kontroller för att det ska bli som man vill.

Singer/songwriterlinjen spelar live

Publicerad:

Tre dagar, sex spelningar! Singer/songwriterlinjen erbjuder alla som vill att njuta av deras musik live under tre dagar. Allt sänds via linjens egna Facebooksida! Klicka in för att läsa mer!

Löfta på sociala medier

Publicerad:

Vill du ta del av det senaste som händer på skolan? Föjl oss eller någon av våra linjer på Instagram och Facebook, där håller vi dig uppdaterad!

Vill du ha din konferens som en samverkanskurs?

Publicerad:

Vi vill erbjuda dig möjligheten att göra din konferens till en samverkanskurs – det vill säga en konferens med tydliga kursinslag. Du kan använda dig av egna föreläsare eller anlita skolans personal.

Guiden till Löftadalens Folkhögskola

Publicerad:

Funderar du på när det är lov, vilka trivselregler som gäller, eller något annat som rör verksamheten och din tid här så finns det mesta att tillgå i skolans guide.

Deltagarstödsteamet

Publicerad:

Deltagarstödsteamet strävar efter att du som deltagare ska trivas och må bra under din studietid hos oss på Löftadalen. De finns här för att stödja dig. Deltagarstödsteamet finns här de flesta vardagar och ibland på kvällarna. De samarbetar kring frågor som rör ditt välbefinnande och dina studier.

Dagkonferens

Publicerad:

Dagkonferens (Alla priser visas ex moms) 375:-/person halvdag410:-/person heldag

Tack för detta år

Publicerad:

Det är fantastiskt hur mycket jag har utvecklats under mitt år på Löfta, jag kom hit som ett barn och åker härifrån som en vuxen människa! Jag skulle rekommendera alla att ta ett år för att plugga här, oavsett vilken kurs.

Att bo på internat

Publicerad:

Att bo på skolan är något speciellt, gemenskapen med kompisarna och friheten att dygnet runt kunna utöva sina estetiska intressen är fantastiskt! Dessutom lär man sig här på ett tryggt sätt att ta ansvar för sitt eget lilla boende och det gemensamma köket, en klar fördel när man ska vidare...

Kategori A

Motion och rekreation

Publicerad:

På skolan finns bastu med dusch, ett enklare gym och en danssal. Du kan träna gratis kvällstid.

Filtrera på kategori